דירת גג דופלקס ברמת גן | תכנון ועיצוב פנים לדירת קבלן - BLV Design/Architecture עיצוב פנים ואדריכלות | סטודיו לעיצוב פנים

דירת גג דופלקס ברמת גן | תכנון ועיצוב פנים לדירת קבלן

צוות תכנון  – זהר בן לביא אדר', מליסה סמטבנד, טל בכור | סטיילינג – זהר בן לביא, בת שבע פירונדי| שטח: 160 מ"ר | צלם: אייל תגר

4 שנים עברו מאז שדורית ונדב בחרו בנו ללוות אותם בתכנון ועיצוב דירת קבלן שרכשו בשכונה החדשה במשולש קריניצי שברמת גן. בשנים אלו חווינו, יחד, המון עלויות וירידות, חודשים של המתנה מול החברה הקבלנית, חודשי המתנה למוצרים שהוזמנו בארץ ובחול ואלפי מיילים אבל בסוף התהליך, הצלחנו לתת לדורית ונדב ולשלושת הבנות המתוקות שלהם את הבית עליו חלמו. מעבר לתכנון מוקפד המשרת את כל הצרכים שלהם, גם כל חלל וחלל קיבל התייחסות אישית מהפרט הגדול לפרט הסטיילינג הכי קטן. 


על אף שהבית שומר על איכות מודרנית קלאסית השתלבו בו אלמנטים "פופיים" בכדי לתבלן אותו בשכבה דקה של "הומור". השלב הסופי של הסטיילינג לבית התבסס על מחקר מעמיק לכל אחד מהחללים, עם דגש על חדרי השינה-אלו קיבלו את המגע האישי והותאמו לכל אחת מבני המשפחה.

לדירה נכנסים דרך קומה העליונה המכילה את חללי האירוח (מטבח, פינת האוכל, סלון ומרפסת הגג. בסמיכות לכניסה מדרגות המורידות אותנו למפלס המגורים המכיל 3 חדרי ילדים, ממ"ד, ויחידת הורים. תכנון הדירה התבסס על יצירת פתיחות מקסימלית אל מרפסת הגג ואל הנוף הפתוח המתחיל בקצה המרפסת. המטבח מתוכנן באופן בו קיימת פתיחות לפינת האוכל אך הוא מוסתר היטב מהסלון ומאפשר בלגן טבעי על משטחי העבודה במטבח בזמן אירוח סלוני. הוחלט על יצירת מטבח ללא איזור ישיבה "מטבחי" פורמלי ולתת לשולחן האוכל להיות שולחן מתפקד וחשוב – מרכז ההאכלה. לא במקרה הוא גם האיזור המחבר בין המטבח לסלון. שולחן האוכל העגול מייצר מעין "כיכר" שסביבה ניתן גם לזרום מהמטבח אל מרחבי המרפסת.

השיקולים המרכזיים במיקום הספה הראשית היו האפשרות לצפות בנוף, יצירת קשר עין עם מרכז החלל ויצירת מרחב פתוח ככל הניתן. לפיכך הוחלט להצמיד את הספה לקיר ולמקם מסך צפייה ממול המייצר גם הפרדה בין בסלון לפ. האוכל. ההפרדה המינימלית ביותר שיכולנו לייצר היא התקנת המסך על עמוד. מיקומו של המסך מאפשר סיבוב של המסך גם לכוון פינת האוכל במידת הצורך וגם למרפסת. בחלקו התחתון של עמוד הטלוויזיה קיימת יחידת נגרות המשרתת גם את הסלון וגם את פינת האוכל ונותנת אפשרות ישיבה לטובת התארגנות לקראת היציאה לבית הספר.
סינר גבס ארוך המתחיל מהמטבח והמסתיים בסלון משמש גם לטובת גופי תאורה וגם להסתרת מנגנוני הוילונות וארגזי התריס של הפתחים השונים, אך יותר מזה הוא מובילה את העין בשיטוט לאורך החלל, אפקט המייצר אשליית מרחב.


פס תאורה המלווה את המדרגות המובילות למפלס המגורים מחזק ומדגיש את החלל הכפול ואת גובהו. 

בכדי לנצל באופן מיטבי את החלל מתחת למדרגות ולשלב באופן אורגני לתוך הדירה מקומות אחסון רבים, הוחלט, שחלק מהשטח ממהלך המדרגות הגבוה יוקדש להרחבת חדר הרחצה הכללי בזמן שחלקו האחר יוקדש לארון שיפנה לכוון מהלך המדרגות הנמוך יותר. ארון אחסון זה המלווה את מהלך המדרגות תוכנן בכדי להתאימו לסיטואציה ייחודית זו.

ספקים/שותפים לעבודה: ריצוף, חיפויים וכלים סניטריים – נגב | מטבח – סמל | תאורה – קמחי תאורה  | משטח מטבח – פרביטל | משטחי ח. רחצה וכיורים  – אילן אזולאי | עבודות זכוכית – המראה | אמצעי הצללה – לה קורטינס | נגרות – שניים נגרים | רפאל עיצוב נוף | פרגולת עץ – עץ פלוס | מתקן וכיסוי אחורי למסך צפייה בסלון – גליל ש.ל.ג

רהוט ואביזרים: אליתה ליווינג | הביטאט |  ID.Design| שבירו ריהוט גן | מטרו | האוס אין | פוקס | גולף | פלוראליס | סוהו | מליס | האוס אין מודה | סופי | גליפס | אסופה | הביתה | ורדינון | גולף אנד קו | ביתילי | דרליין | בית השטיחים והפרקט | Paper and Pickles | The Comforts of Home | Bed Bath & Beyond | Walls Dressed Up | TEMA | Bed and Philosophy | Luxeartprints | Eco Wall Decals | ReStyle | Kas Australia | Alibi Design Studio | Diamantini Domeniconi | Muuto | Story | Sofi Bar-adon | Pottery Barn Kids | Society6 | Cosenza Store | Add Some Stitches | Tayo Studio